Belépés
Töltött galamb (hamam mahshi)
... olívaolaj, só és bors

Elkészítése:

A galambokat megtisztítjuk. A májat és a szívet a vöröshagymával együtt ledaráljuk. Hozzáadjuk az egy óráig hideg vízben áztatott, majd kifacsart burghult, a fűszereket és a kevés olívaolajon megpirított fenyőmandulát. Meglocsoljuk citromlével, megsózzuk, borsozzuk, és ezzel a töltelékkel megtöltjük a galambokat. Olajon, köz...
Csillagos linzer
...
A lisztbe passzírozom-reszelem a négy főtt tojás sárgáját, belemorzsolom a vajat es a cukrot, hozzáadom a nyers tojást és tojássárgát. Összegyúrom, belereszelem egy citrom héját, és kifacsart citromlével összeállítom, amíg a kezemtől el nem válik. Négy cipóra osztom, hidegre teszem néhány órára. Utána nem túl vékonyra kisodrom, és kiszaggatom a sokféle formával. Tetejét tojá...
„Citromos” trükkök
... vágódeszkát is megszabadítja az átható hagyma- és fokhagymaszagtól.
F Könnyebben felverhetjük a tojásfehérjét pár csepp citrommal.
F A főzés nyomait eltüntethetjük a kezünkről kifacsart citrommal. Nemcsak tisztítja, hanem táplálja is a bőrt.
F Ne a frissen elkészített teába töltsük a citromot, mert a forró italban lebomlik az érzékeny C-vitamin. Inkább csak akkor íz...
Kérsz egy teát?
... tea, 5 dl víz, 2 db narancs, 2 evőkanál méz, 4 szem szegfűszeg, 1 darab fahéj
A forrásban lévő vízhez add hozzá a fűszereket, majd 4 percig forrald, és add hozzá az egyik narancs kifacsart levét és a mézet. Egy teáskannába szórd bele a teát, szűrd rá a fűszeres vizet és öt percig hagyd állni. A másik narancsot - héjastul - szeleteld vékonyra és oszd szét a csészékben, majd er...
GYÓGYTURMIX 14
Tisztító mandula

Alaposan, ugyanakkor kíméletesen tisztíthatja bőrét mandulás pakolással.

Daráljon le három evőkanál mandulát, majd keverje össze egy frissen kifacsart citrom levével. Adjon hozzá annyi felvert tojásfehérjét, amennyit a massza felvesz. Kenje fel a nedves bőrére , majd kb. három percig masszírozza át arcát körkörös mozdulatokkal.

Végü...
FLQ 2007. 02. 20.
... vásárolni pár felsőt, aztán leadtam a szakdolimhoz néhány papírt a tanárnőmnek, kaját vettem, kimentem a koliba, onnan órára... szóval úgy estem be a koncertre, pont 8-ra, mint egy kifacsart citrom. Pedig ittam délután vagy 3 kávét! Szörnyen éreztem magam a bőrömben, és szerintem ez látszott is rajtam. Teljesen megtelt a Milka (Milleniumi kávézó), de szerencsére Bettym foglalt...
Kókuszos sütemény
... dkg vaj, 20 dkg búzaliszt, 1 teáskanál sütőpor, 20 dkg barna cukor, 2 db tojás, 2 dl kókusztej (féldoboznyi), 2 db zöldcitrom lereszelt héja. A mázhoz: 2 dl kókusztej, 2 db zöldcitrom kifacsart leve, 20 dkg cukor, 1 db zöldcitrom reszelt héja.

Elkészítése:

Tegyük a szobahőmérsékletű vajat egy keverőtálba és adjuk hozzá a cukrot. Keverjük körülbelül öt percig,...
Rózsalekvár
... leszedegetni a virágról, majd eltávolítani az alsó, fehéres részt.

A szaklap megadja a receptet is, amely szerint egy csészényi rózsasziromhoz három csésze víz és egy citrom kifacsart leve szükséges. Ezt a keveréket másfél csészényi cukorral addig kell keverni, amíg a cukor el nem olvad. Ezután háromnegyed csésze vízben el kell keverni egy zacskó befőzési zselatint és e...
Epres palacsinta
Hozzávalók:

12 db kisütött palacsinta, 50 dkg tehéntúró, 1 csomag vaníliás cukor, fél citrom lereszelt héja és kifacsart leve, 3 evőkanál méz, 70 dkg eper, 3 evőkanál porcukor. A palacsintához: 35 dkg liszt, 4 tojás, 1 evőkanál porcukor, 6 dl tej, 1 csipetnyi só, olaj a sütéshez.

Elkészítése:

Egy keverőtálba üssük bele az egész tojásokat, adjuk hozz...
Gyümölcsös finomságok
... eper
• eperszörp
• pár levél friss menta

Elkészítés:
Az ásványvízhe...
Citromos zöldbab
... reszeljük rá a citrom héját. Addig forrósítsuk, míg a fokhagyma sisteregni nem kezd. Tegyük bele a leszűrt és jól lecsepegtetett zöldbabot, daráljunk rá ...
Citromos kocka
... keverőtálba a lisztet, keverjük hozzá a sütőport, a cukrot, a vaníliás cukrot és a vaníliás pudingport. Olvasszuk fel a vajat, keverjük hozzá a rumot, a zöldcitrom lereszelt héját és kifacsart levét, valamint a tojásokat. Állandó kevergetés mellett csorgassuk a folyékony anyagokat a lisztes keverékhez, majd elektromos habverővel keverjük egy percig. Kenjünk ki vajjal és szórjunk m...
Konyhatitkok 8.0
... a legfontosabb.
A kapros, joghurtos öntet hozzávalói: joghurt, citrom, só, őrölt bors, mustár és egy nagy csokor kapor (aki szereti, egy-két gerezd fokhagymával is ízesítheti). A kifacsart citromlében a sót kevergetve feloldjuk. A borssal, mustárral és az apróra vágott kaporral ízesítjük, majd a joghurttal simára keverjük. Tálalásig jégbe hűtjük.

Párizsikosárkák...
Mediterrán banános kenyér
... érett)
10-10 dkg dió és vaj
15 dkg porcukor
2 tojás
25-25 dkg rétesliszt és teljes kiőrlésű liszt
1-1 kávéskanál szárított élesztő és vaníliaaroma
reszelt citromhéj, egy kifacsart narancs, vagy lime leve

a forma kikenéséhez, vaj

Elkészítés:
A banánok héját lehúzzuk, a diót durvára vágjuk. A vajat és a cukrot robotgéppel si...
Mézes édes élet, akár kenyéren
... öntünk alá, és előmelegített sütőben közepes lángon vagy negyven percig sütjük. Félidőben megfordítjuk, de többször is meglocsoljuk a saját levével. 2 kanál mézet elkeverünk 1 citrom kifacsart levével, és egyenletesen a csirkedarabokra locsoljuk. Még öt percig sütjük így a legmagasabb hőfokon, hogy szép ropogós legyen. Én különböző fűszerekkel kiróbáltam, fokhagymával, curryvel, t...
Szedres-almás pite
Hozzávalók:

17 dkg vaj, 30 dkg búzaliszt, 4 savanykás alma, 1 citrom lereszelt héja és kifacsart leve, 2,5 dl tejszín, 20 dkg barnacukor, 3 db tojás, 2 teáskanál sütőpor, 30 dkg feketeszeder, csipetnyi só.

Elkészítése:

Tegyük a vajat és a tejszínt egy lábasba, majd forraljuk fel. Keverjük el benne a cukrot, majd ha kissé kihűlt, üssük bele a tojások...
Tea
... tea filterekből egyet-egyet beleraksz a vízbe majd 20 percig állni hagyod. Egy nagyobb edénybe belerakod a meghámozott és apró rostokra szedett 1 db grapefruitot és ananászkarikát, a kifacsart citrom levét, 1 kanál mézet, fél liter ananászlét és összekevered. Miután kihűlt a tea hozzáöntöd a gyümölcs rosthoz, és keverés után palackozod. Hűtőben tartandó.

Én naponta fél ...
Marokkói pácolt csirke
... paprika, 1 csipet bors, 1 teáskanál őrölt kurkuma, 1 kávéskanál őrölt fahéj, 1 kávéskanál őrölt feketebors, 1 evőkanál paradicsompüré, 2 gerezd fokhagyma, 2 citrom héja lereszelve, 2 citrom kifacsart leve, 1-2 teáskanál tengeri só, 1 dl olívaolaj.

Elkészítése:

Egy vastag falú serpenyőben szárazon pirítsuk kb. 3 percig a köményt és a koriandermagot. Ha kihűlt,...
Mézesmázas fortélyok
... vízzel.

Tipp

Szauna után használjuk a mézet bőrr...
Egy próbát megér!
... tea filterekből egyet-egyet beleraksz a vízbe majd 20 percig állni hagyod. Egy nagyobb edénybe belerakod a meghámozott és apró rostokra szedett 1 db grapefruitot és ananászkarikát, a kifacsart citrom levét, 1 kanál mézet, fél liter ananászlét és összekevered. Miután kihűlt a tea hozzáöntöd a gyümölcs rosthoz, és keverés után palackozod. Hűtőben tartandó.


Én napon...
1 2 3 ....18 19 ..28 29 ..36 37 38 
Címkék: próbát megér, galambokat megtisztítjuk, vöröshagymával együtt, kevés olívaolajon, töltelékkel megtöltjük, négy főtt, nyers tojást, citrom héját, sokféle formával, átható hagyma-, főzés nyomait, kezünkről kifacsart, frissen elkészített, forró italban, érzékeny C-vitamin, forrásban lévő, egyik narancs, teáskannába szórd, fűszeres vizet, másik narancsot, frissen kifacsart, massza felvesz, nedves bőrére, szakdolimhoz néhány, kifacsart citrom, szobahőmérsékletű vajat, szaklap megadja, csészényi rózsasziromhoz, citrom kifacsart, keveréket másfél, zacskó befőzési, keverőtálba üssük, egész tojásokat, fokhagyma sisteregni, vaníliás cukrot, vaníliás pudingport, zöldcitrom lereszelt, folyékony anyagokat, lisztes keverékhez, nagy csokor, kifacsart citromlében, apróra vágott, joghurttal simára, kifacsart narancs, forma kikenéséhez, banánok héját, diót durvára, cukrot robotgéppel, saját levével, csirkedarabokra locsoljuk, legmagasabb hőfokon, vízbe majd, nagyobb edénybe, gyümölcs rosthoz, vastag falú, mézet bőrr,
© 2013 TVN.HU Kft.