|
|
|
... olívaolaj, só és bors
Elkészítése:
A galambokat megtisztítjuk. A májat és a szívet a vöröshagymával együtt ledaráljuk. Hozzáadjuk az egy óráig hideg vízben áztatott, majd kifacsart burghult, a fűszereket és a kevés olívaolajon megpirított fenyőmandulát. Meglocsoljuk citromlével, megsózzuk, borsozzuk, és ezzel a töltelékkel megtöltjük a galambokat. Olajon, köz... |
|
|
|
|
|
|
|
...
A lisztbe passzírozom-reszelem a négy főtt tojás sárgáját, belemorzsolom a vajat es a cukrot, hozzáadom a nyers tojást és tojássárgát. Összegyúrom, belereszelem egy citrom héját, és kifacsart citromlével összeállítom, amíg a kezemtől el nem válik. Négy cipóra osztom, hidegre teszem néhány órára. Utána nem túl vékonyra kisodrom, és kiszaggatom a sokféle formával. Tetejét tojá... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... vágódeszkát is megszabadítja az átható hagyma- és fokhagymaszagtól.
F Könnyebben felverhetjük a tojásfehérjét pár csepp citrommal.
F A főzés nyomait eltüntethetjük a kezünkről kifacsart citrommal. Nemcsak tisztítja, hanem táplálja is a bőrt.
F Ne a frissen elkészített teába töltsük a citromot, mert a forró italban lebomlik az érzékeny C-vitamin. Inkább csak akkor íz... |
|
|
|
|
|
|
|
... tea, 5 dl víz, 2 db narancs, 2 evőkanál méz, 4 szem szegfűszeg, 1 darab fahéj
A forrásban lévő vízhez add hozzá a fűszereket, majd 4 percig forrald, és add hozzá az egyik narancs kifacsart levét és a mézet. Egy teáskannába szórd bele a teát, szűrd rá a fűszeres vizet és öt percig hagyd állni. A másik narancsot - héjastul - szeleteld vékonyra és oszd szét a csészékben, majd er... |
|
|
|
|
|
|
|
|
Tisztító mandula
Alaposan, ugyanakkor kíméletesen tisztíthatja bőrét mandulás pakolással.
Daráljon le három evőkanál mandulát, majd keverje össze egy frissen kifacsart citrom levével. Adjon hozzá annyi felvert tojásfehérjét, amennyit a massza felvesz. Kenje fel a nedves bőrére , majd kb. három percig masszírozza át arcát körkörös mozdulatokkal.
Végü... |
|
|
|
|
|
|
|
... vásárolni pár felsőt, aztán leadtam a szakdolimhoz néhány papírt a tanárnőmnek, kaját vettem, kimentem a koliba, onnan órára... szóval úgy estem be a koncertre, pont 8-ra, mint egy kifacsart citrom. Pedig ittam délután vagy 3 kávét! Szörnyen éreztem magam a bőrömben, és szerintem ez látszott is rajtam. Teljesen megtelt a Milka (Milleniumi kávézó), de szerencsére Bettym foglalt... |
|
|
|
|
|
|
|
... dkg vaj, 20 dkg búzaliszt, 1 teáskanál sütőpor, 20 dkg barna cukor, 2 db tojás, 2 dl kókusztej (féldoboznyi), 2 db zöldcitrom lereszelt héja. A mázhoz: 2 dl kókusztej, 2 db zöldcitrom kifacsart leve, 20 dkg cukor, 1 db zöldcitrom reszelt héja.
Elkészítése:
Tegyük a szobahőmérsékletű vajat egy keverőtálba és adjuk hozzá a cukrot. Keverjük körülbelül öt percig,... |
|
|
|
|
|
|
|
... leszedegetni a virágról, majd eltávolítani az alsó, fehéres részt.
A szaklap megadja a receptet is, amely szerint egy csészényi rózsasziromhoz három csésze víz és egy citrom kifacsart leve szükséges. Ezt a keveréket másfél csészényi cukorral addig kell keverni, amíg a cukor el nem olvad. Ezután háromnegyed csésze vízben el kell keverni egy zacskó befőzési zselatint és e... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
12 db kisütött palacsinta, 50 dkg tehéntúró, 1 csomag vaníliás cukor, fél citrom lereszelt héja és kifacsart leve, 3 evőkanál méz, 70 dkg eper, 3 evőkanál porcukor. A palacsintához: 35 dkg liszt, 4 tojás, 1 evőkanál porcukor, 6 dl tej, 1 csipetnyi só, olaj a sütéshez.
Elkészítése:
Egy keverőtálba üssük bele az egész tojásokat, adjuk hozz... |
|
|
|
|
|
|
|
... eper
• eperszörp
• pár levél friss menta
Elkészítés:
Az ásványvízhe... |
|
|
|
|
|
|
|
... reszeljük rá a citrom héját. Addig forrósítsuk, míg a fokhagyma sisteregni nem kezd. Tegyük bele a leszűrt és jól lecsepegtetett zöldbabot, daráljunk rá ... |
|
|
|
|
|
|
|
... keverőtálba a lisztet, keverjük hozzá a sütőport, a cukrot, a vaníliás cukrot és a vaníliás pudingport. Olvasszuk fel a vajat, keverjük hozzá a rumot, a zöldcitrom lereszelt héját és kifacsart levét, valamint a tojásokat. Állandó kevergetés mellett csorgassuk a folyékony anyagokat a lisztes keverékhez, majd elektromos habverővel keverjük egy percig. Kenjünk ki vajjal és szórjunk m... |
|
|
|
|
|
|
|
... a legfontosabb.
A kapros, joghurtos öntet hozzávalói: joghurt, citrom, só, őrölt bors, mustár és egy nagy csokor kapor (aki szereti, egy-két gerezd fokhagymával is ízesítheti). A kifacsart citromlében a sót kevergetve feloldjuk. A borssal, mustárral és az apróra vágott kaporral ízesítjük, majd a joghurttal simára keverjük. Tálalásig jégbe hűtjük.
Párizsikosárkák... |
|
|
|
|
|
|
|
... érett)
10-10 dkg dió és vaj
15 dkg porcukor
2 tojás
25-25 dkg rétesliszt és teljes kiőrlésű liszt
1-1 kávéskanál szárított élesztő és vaníliaaroma
reszelt citromhéj, egy kifacsart narancs, vagy lime leve
só
a forma kikenéséhez, vaj
Elkészítés:
A banánok héját lehúzzuk, a diót durvára vágjuk. A vajat és a cukrot robotgéppel si... |
|
|
|
|
|
|
|
... öntünk alá, és előmelegített sütőben közepes lángon vagy negyven percig sütjük. Félidőben megfordítjuk, de többször is meglocsoljuk a saját levével. 2 kanál mézet elkeverünk 1 citrom kifacsart levével, és egyenletesen a csirkedarabokra locsoljuk. Még öt percig sütjük így a legmagasabb hőfokon, hogy szép ropogós legyen. Én különböző fűszerekkel kiróbáltam, fokhagymával, curryvel, t... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
17 dkg vaj, 30 dkg búzaliszt, 4 savanykás alma, 1 citrom lereszelt héja és kifacsart leve, 2,5 dl tejszín, 20 dkg barnacukor, 3 db tojás, 2 teáskanál sütőpor, 30 dkg feketeszeder, csipetnyi só.
Elkészítése:
Tegyük a vajat és a tejszínt egy lábasba, majd forraljuk fel. Keverjük el benne a cukrot, majd ha kissé kihűlt, üssük bele a tojások... |
|
|
|
|
|
|
|
... tea filterekből egyet-egyet beleraksz a vízbe majd 20 percig állni hagyod. Egy nagyobb edénybe belerakod a meghámozott és apró rostokra szedett 1 db grapefruitot és ananászkarikát, a kifacsart citrom levét, 1 kanál mézet, fél liter ananászlét és összekevered. Miután kihűlt a tea hozzáöntöd a gyümölcs rosthoz, és keverés után palackozod. Hűtőben tartandó.
Én naponta fél ... |
|
|
|
|
|
|
|
... paprika, 1 csipet bors, 1 teáskanál őrölt kurkuma, 1 kávéskanál őrölt fahéj, 1 kávéskanál őrölt feketebors, 1 evőkanál paradicsompüré, 2 gerezd fokhagyma, 2 citrom héja lereszelve, 2 citrom kifacsart leve, 1-2 teáskanál tengeri só, 1 dl olívaolaj.
Elkészítése:
Egy vastag falú serpenyőben szárazon pirítsuk kb. 3 percig a köményt és a koriandermagot. Ha kihűlt,... |
|
|
|
|
|
|
|
... vízzel.
Tipp
Szauna után használjuk a mézet bőrr... |
|
|
|
|
|
|
|
... tea filterekből egyet-egyet beleraksz a vízbe majd 20 percig állni hagyod. Egy nagyobb edénybe belerakod a meghámozott és apró rostokra szedett 1 db grapefruitot és ananászkarikát, a kifacsart citrom levét, 1 kanál mézet, fél liter ananászlét és összekevered. Miután kihűlt a tea hozzáöntöd a gyümölcs rosthoz, és keverés után palackozod. Hűtőben tartandó.
Én napon... |
|
|
|
|
|